2010-10-19

Tisdag: torskfilé med haricots verts

Torskfilé med haricots verts, ingredienser 4 personer:
1 näve pinjenötter
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 rödlök (halverad och skivad)
500 gram haricots verts
1 msk balsamvinäger
1 paket körsbärstomater.
2 msk smör
600 gram torskfilé, (fryst går också bra)


1. Börja med att rosta pinjenötterna i en stekpanna. Det går väldigt fort så gå inte långt från spisen!
2. Skala och dela vitlöksklyftorna. Hetta upp dem i olivoljan och låt dem fräsa sig gyllene. Tillsätt haricots verts och lök och fräs i ett par minuter.
3. Tillsätt balsamvinäger och lite vatten. Sätt på ett lock och tillaga bönorna i ytterligare ca 15 minuter. Avsluta med att halvera körsbärstomaterna och tillsätta dem. Rör runt så att tomaterna blir ljumna.
4. Smält smöret i en stekpanna och låt det få lite färg. Peppra och salta på fisken och stek den i ett par minuter på varje sida. Servera fisken toppad med pinjenötter, på en bädd av haricots verts och tomater och ett gott bröd därtill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar