2010-10-01

Fredag: tabisca-pizza med sardeller

Pizzadeg 4 personer:
1/2 paket jäst
5 dl vatten
1/2 tsk salt
1 nypa socker
1 msk olivolja
ca 8-10 dl vetemjöl

1. Blanda jästen med lite av vattnet. Vattnet ska vara ljummet. Tillsätt salt, socker och olivolja och sedan mjölet. Rör till en smidig deg. Låt degen jäsa i rumstemperatur i ca 1 1/2 timme.
2. Dela degen i 2 delar och kavla ut den på bakplåtspapper på två plåtar. Låt jäsa ytterligare 40 minuter.

Topping
1 gul lök
2 burkar hackade tomater elller färska tomater om riktigt smakrika
1 msk torkad oregano
1 tsk socker
1/2 tsk salt
sardeller (eller ansjovis)
2 dl svarta oliver
4 msk kapris
(cayennepeppar)

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skiva löken och blanda den med lite olivolja. Då bränns den inte i ugnen.
3. Blanda de hackade tomaterna med socker, salt och oregano.
4. Fördela tomatblandningen på de färdigjästa pizzadegarna.
5. Fördela ansjovis, oliver, kapris och lök jämt över pizzadegarna.
6. Baka pizzorna i ugnen, 225 grader, i ca 25 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar