2010-09-24

Fredag: Laxkotlett med kikärts- och spenatsallad

Lax med kikärts- och spenatsallad, ingredienser 4 personer:
4 fina laxkotletter
salt
peppar
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
cayennepeppar
1 paket färsk spenat
1 burk kikärtor
1 tsk honung
saften av 1 lime eller citron

1. Stek laxen i hälften smör hälften olivolja i några minuter på varje sida. Fortsätt samtidigt med de övriga förberedelserna.
2. Halvera och skiva rödlöken.
3. Skala vitlöken och hetta upp den i olivoljan så att oljan får smak av vitlöken. Ta sedan bort vitlöken.
4. Skölj kikärtorna och torka dem. Lägg dem i den heta oljan och fräs kort. Tillsätt rödlöken och fräs ytterligare ett par minuter tills löken mjuknar. Tillsätt honungen och rör runt. Låt kikärtorna svalna något.
5. Avsluta med att blanda ner spenaten och att pressa lime eller citron över kikärtorna.

Vitlöksbröd:
1 baguette, delad på längden och skuren i bitar
smör
2 vitlöksklyftor

1. Pressa vitlöken över brödskivorna.
2. Hyvla lite smör över varje skiva.
3. Rosta brödet under grillen i ugnen, 250 grader, i några minuter tills brödet fått lite färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar