2010-08-15

Måndag: pasta quattro formaggi

Nu är jag tillbaka från semestern. I kväll blir det pasta "ai quattro formaggi", dvs pasta med en sås bestående av fyra sorters ost.
I stället för nötter kan du använda körsbärstomater om du är mer sugen på det. Jag serverar sallad efter pastan.

Ingredienser 4 personer:
500 gram pasta
50 gram gryère
50 gram västerbotten
50 gram herrgårdost
20 gram parmesanost
1 msk smör
1 msk mjöl
1 dl mjölk
1 näve valnötskärnor
salt
1 tråg rucola

1. Smält smöret och rör ut mjölet så att det inte klumpar sig.
2. Tillsätt mjölken och rör slätt.
3. Riv ostarna (inte parmesanosten) på ett rivjärn och tillsätt dem så att de smälter. Smaka av och salta efter smak.
4. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet och blanda sedan den nykokta pastan med såsen. Låt var och en tillsätta parmesanost, rucola och lite valnötter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar