2010-08-20

Fredag: spättafiléer med spenat och mandelflarn

Spättafiléer med spenat och mandel, 4 personer:
2 charlottenlök
1 vitlöksklyfta
2 msk smör
2 msk olivolja
500 gram bladspenat
salt
peppar
1 msk mandelflarn/person
600-800 gram fiskfiléer
mjöl

1. Finhacka löken och halvera vitlöksklyftan. Fräs dem lite i olivoljan. Tillsätt spenaten och lite vätska om du använder färsk bladspenat. Låt koka ihop under lock. Avsluta med att tillsätta lite smör och salt.
2. Blanda mjöl, salt och peppar och vänd fiskfiléerna i det. Stek dem gyllene och lägg dem sedan på en bädd av spenat. Fräs mandelflarnen gyllene i resten av smöret och toppa sedan fisken med dem. Servera med potatis eller bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar