2010-06-22

Onsdag: kronärtskocka, tagliolini al limone

Före dagens pasta serverar jag en kokt kronärtskocka. En normalstor kronärtskocka behöver koka i 40-45 minuter. Ät den med smör, salt och eventuellt några droppar citron.

Tagliolini med citronsås:
500 gram tagliolini
2-3 citroner (saft och skal)
1-2 charlottenlökar
2 msk smör
2 msk olivolja
1 dl grädde
svartpeppar
1 näve färsk persilja
parmesanost

1. Tvätta citronerna noga och riv skalet smått.
2. Finhacka charlottenlöken och fräs den i oljan och smöret. Tillsätt citronskalet efter ett tag.
3. Pressa saften ur två citroner och låt koka in.
4. Tillsätt grädden och hetta upp.
5. Koka pastan al dente. Häll av vattnet och blanda sedan pastan med såsen och låt den gå runt i pannan lite.
6. Servera med svartpeppar, persilja och parmesanost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar