2010-06-17

Fredag: grillad laxkotlett med kikärtor och spenat

Servera bröd och guacamole till kvällens middag.

Lax med kikärts- och spenatsallad, ingredienser 4 personer:
800 gram laxkotletter
salt
peppar
1 rödlök
1 röd chili
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
cayennepeppar
1 paket färsk spenat
1 burk kikärtor
1 tsk honung
saften av 1 lime eller citron

1. Tänd grillen.
2. Förbered salladen enligt nedan från steg 3 och grilla laxen samtidigt.
3. Halvera och skiva rödlöken.
4. Skala vitlöken och hetta upp den i olivoljan så att oljan får smak av vitlöken. Ta sedan bort vitlöken.
5. Skölj kikärtorna och torka dem. Lägg dem i den heta oljan och fräs kort. Tillsätt rödlök och chili och fräs ytterligare ett par minuter tills löken mjuknar. Tillsätt honungen och rör runt. Låt kikärtorna svalna något.
6. Avsluta med att blanda ner spenaten och att pressa lime eller citron över kikärtorna.

Guacamole:
2 avocado
1/4 röd lök
2 tomater
saften av 1/2 lime
salt

1. Börja med att dela avocadon och mosa den med en gaffel. Tillsätt limesaften.
2. Hacka löken så fint som möjligt. Dela tomaterna och ta bort kärnhuset. Skär tomaterna i små små bitar. Blanda dem och löken med avocadon. Smaka av med salt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar