2010-06-16

Onsdag: grönsakscurry med ris

Grönsakscurry, 4 personer:
2 morötter
2 potatisar
300 gram champinjoner
300 gram blomkål
1 grön paprika
2 cm färsk ingefära
2 rödlökar
1 dl torkade aprikoser
2 tsk curry
1 tsk spiskummin
1 krm mald kryddnejlika
1/2 tsk mald kardemumma
1/2 dl rapsolja
2 dl grönsaksbuljong
2 msk vinäger
1 msk socker
1/2-1 dl mandelflarn

1. Skala och skär samtliga grönsaker i lagom stora munsbitar. Halvera aprikoserna.
2. Hetta upp oljan i en gryta och fräs samtliga grönsaker på hög värme under omrörning i ett par minuter tills de fått lite färg.
3. Tillsätt samtliga kryddor och fräs ytterligare en minut.
4. Tillsätt aprikoser, vinäger, socker och buljong och låt koka under lock i ca 10 minuter.
5. Servera curryn toppad med mandelflarn till ris och nanbröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar