2010-05-13

Torsdag: tomat- och mozzarellasallad, spenatsoppa

Servera ett gott bröd med tapenade till dagens middag.

Tomat- och mozzarellasallad, 4 personer:
8 tomater
2 mozzarella
1 påse rucola
olivolja
balsamvinäger
salt
peppar

1. Skölj och torka rucolan. Lägg den på ett fat.
2. Skölj och skiva tomaterna och skiva mozzarellan. Varva tomat och mozzarella på rucolan. Ringla över lite olja och vinäger. Salta och peppra.

Spenatsoppa, ingredienser 4 personer:
500 gram djupfryst spenat
1 potatis
1 morot
1 gul lök
2 msk olivolja
12 dl grönsaksbuljong
4 ägg
Redning: 3 msk smör, 4 msk mjöl, 2 dl mjölk

1. Börja med att hårdkoka äggen.
2. Finhacka löken och fräs den i olivolja. Skala och skiva potatisen och moroten. Tillsätt dem och buljongen.
3. Smält smöret, tillsätt mjölet. Rör ner mjölken under omrörning. Häll redningen i soppan. Koka upp. Servera soppan med ett halverat ägg och lite olivolja.

Tapenade:
200 gram milda svarta oliver
1 dl olivolja
lite rivet citronskal
1 tsk citronsaft
salt
peppar

1. Börja med att mixa oliverna tillsammans med olivoljan.
2. Tillsätt övriga ingredienser, smaka av under tiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar