2010-05-12

Onsdag: ljummen couscoussallad med kyckling

Ljummen couscoussallad med kyckling, 4 personer:
Marinad:
2 dl apelsinjuice
2 msk tomatpuré
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk honung
1,5 msk soja
cayennepeppar


2-3 kycklingfiléer
2 morötter
1 röd lök
1 röd paprika
2 stjälkar selleri
1 zucchini
3 msk olivolja
4 dl couscous
isbergssallad
rucola

1. Börja med att röra ihop marinaden och skära kycklingen i munsbitar. Lägg bitarna i marinaden i minst 30 minuter. Helst längre, t ex på morgonen.
2. Skiva löken, sellerin och moroten. Skär paprikan och zucchinin i bitar. Fräs dem lätt i 2 msk olivolja. Det är gott om grönsakerna fortfarande har kvar lite tuggmotstånd. Lägg grönsakerna åt sidan.
3. Hetta upp 1 msk olivolja. Tillsätt kycklingbitarna (inte marinaden, men spara den!) och fräs dem färdiga.
4. Slå över marianden och låt den koka in något. Tillsätt grönsakerna.
5. Tillaga couscousen enligt anvisningarna på paketet.
6. Blanda couscousen med kycklingen och grönsakerna.
7. Servera rätten med en krans av sallad, (blanda inte salladen med couscousen, då blir den soggig!).

1 kommentar:

  1. Supersmarrigt! passade perfekt som en utomhusmiddag i sommarvärmen.

    Kalle

    SvaraRadera