2010-05-10

Tisdag: asiatisk fiskgryta

Asiatisk fiskgryta, 4 personer:
600 gram sej eller torsk
1 röd chili
300 gram champinjoner
2 msk rapsolja
250 gram haricots verts
2 cm ingefära
4 kaffirlimeblad
2 stjälkar citrongräs
1-1 1/2 tsk honung
4 tsk fisksås
1 burk kokosmjölk (äkta vara, inte utblandad!)
4 salladslökar
1 lime
färsk koriander

1. Lägg chilin i en wok eller stekpanna och rosta den lite lätt. Ta sedan upp den och skiva den med eller utan fröna beroende på hur starkt du vill ha det.
2. Skiva champinjonerna och fräs dem i lite rapsolja.
3. Banka på citrongräset. Lägg det, kaffirlimebladen, skalad och skivad ingefära, haricots verts, kokoksmjölk, honung och fisksås i en wok eller stekpanna. Hetta upp och låt sjuda några minuter.
4. Tillsätt fisken och sjud tills den är färdig, 3-4 minuter. Smaka av med lite saft från limen.
5. Garnera med fint skuren salladslök och koriander och servera med ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar