2009-12-22

Tisdag: spaghetti alla puttanesca

Spaghetti alla puttanesca, ingredienser 4 personer:
2 vitlöksklyftor
(1 liten röd paprika)
2 msk olivolja
ca 12 sardellfiléer (eller ansjovis 120 gram, som ger en sötare, men också jättegod smak!)
1 dl svarta oliver, (gärna urkärnade kalamataoliver, god smak och inga tillsatser!)
2 msk kapris
1/2-1 burk skalade eller hackade tomater (+ 1 nypa socker om du använder sardeller)
(cayennepeppar)
400-500 gram spaghetti

1. Koka upp spaghettivattnet. Använd vattenkokare!
2. Dela vitlöken i 2 delar och strimla paprikan om du vill använda det. Fräs dem i olivoljan.
3. Tillsätt sardellerna eller ansjovisen. Efter någon minut har de löst upp sig.
4. Tillsätt de övriga ingredienserna och låt koka ihop under 10 minuter.
5. Häll av spaghettin och häll över lite god olivolja och sedan såsen. Blanda om och servera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar