2009-10-25

Spaghetti alla carbonara

En riktigt god carbonara smakar fantastiskt och går snabbt att laga till. Jag använder bacontärningar, vanligt bacon eller rökt sidfläsk. Inte alltid, men ofta, använder jag lite grädde. Jag serverar gärna en tomatsallad efter carbonaran. Om jag dessutom får ett glas rött vin till pastan är middagen fulländad.

Ingredienser 4 personer:
1-1 1/2 paket bacontärningar
2 msk olivolja
1/2-1 gul lök (kan uteslutas, men jag tycker att det passar utmärkt!)
1 dl parmesanost
4 äggulor
ev. 4 msk grädde
rikligt med svartpeppar
400-500 gram spaghetti

1. Koka upp pastavattnet.
2. Fräs bacontärningarna i en stekpanna tills de fått färg.
3. Hacka löken.
4. Tillsätt olivoljan och löken och fräs tills löken blivit mjuk och gyllene.
5. Vispa ihop äggulor, grädde, riven parmesanost och svartpeppar.
6. Koka spaghettin enligt anvisningarna på paketet.
7. Häll av pastavattnet och blanda ihop allting. Servera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar