2012-02-17

Fredag: spaghetti con sugo di pesce

Nästa och nästnästa vecka blir det inga recept. Från och med den 5 mars ligger bloggen återigen på www.ceciliasvardagsmat.blogger.com

Spaghetti med fisk, 4 personer:
300 gram färsk fisk, t ex uerfilé
400 gram körsbärstomater
1 liten lök
2 vitlöksklyftor
1/2 dl vitt vin
olivolja
salt
peperoncino
1 näve färsk persilja

1. Halvera 2 vitlöksklyftor och fräs dem i olivoljan så att oljan tar smak av vitlöken.
2. Finhacka löken och skär fisken i munsbitar. Skölj tomaterna.Tillsätt allt och fräs i ett par minuter. Salta och tillsätt vinet, låt det koka in.
3. Avsluta med att tillsätta peperoncino eller peppar, färsk persilja och eventuellt lite färskriven vitlök.

1 kommentar:

  1. Recepten är som poesi. Jag skall göra alla dessa och ägna några gyllene timmar med din mat! Tack för detta!

    SvaraRadera