2012-02-10

Fredag: spaghetti alla puttanesca

Ikväll lagar jag spaghetti alla puttanesca på svenskt vis så till vida att jag använder ansjovis istället för sardeller.

Spaghetti alla puttanesca, 4 personer:
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 burk ansjovis (120 gram)
1 dl svarta oliver, (gärna urkärnade kalamataoliver, god smak och inga tillsatser!)
2 msk kapris
1 burk hela skalade tomater
(cayennepeppar)
400-500 gram spaghetti

1. Koka upp spaghettivattnet. Använd vattenkokare!
2. Dela vitlöken i 2 delar och fräs dem i olivoljan.
3. Tillsätt ansjovisen, oliverna och kaprisen.
4. Tillsätt tomaterna och cayennepepparn och låt precis bara koka ihop.
5. Häll av spaghettin och häll över lite god olivolja och sedan såsen. Avsluta med att tillsätt persiljan. Blanda om och servera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar