2012-01-19

Torsdag: spenatsoppa, ugnsstekta äpplen

Tomat- och mozzarellasallad, ingredienser 4 personer:
8 tomater
2 mozzarella
1 påse rucola
olivolja
balsamvinäger
salt
peppar

1. Skölj och torka rucolan. Lägg den på ett fat.
2. Skölj och skiva tomaterna och skiva mozzarellan. Varva tomat och mozzarella på rucolan. Ringla över lite olja och vinäger. Salta och peppra.

Spenatsoppa, ingredienser 4 personer:
500 gram djupfryst spenat
1 potatis
1 morot
1 gul lök
2 msk olivolja
12 dl grönsaksbuljong
4 ägg
Redning: 3 msk smör, 4 msk mjöl, 2 dl mjölk

1. Börja med att hårdkoka äggen.
2. Finhacka löken och fräs den i olivolja. Skala och skiva potatisen och moroten. Tillsätt dem och buljongen.
3. Smält smöret, tillsätt mjölet. Rör ner mjölken under omrörning. Häll redningen i soppan. Koka upp. Servera soppan med ett halverat ägg och lite olivolja.

Ugnstekta äpplen 4 personer:
6 äpplen
2 msk socker
25 gram smör
1 tsk kanel
1 dl sirap

1. Skölj och klyfta äpplena. Lägg dem i en ugnsfast form.
2. Tillsätt sockret och kanelen. Hyvla smöret och fördela jämt.
3. Baka äpplena i 200 grader varm ugn i ca 20 minuter. Jag vill har äpplena ganska fasta. Tillsätt sirapen efter ca 10 minuter. Servera äpplena med en god vaniljglass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar