2012-01-24

Onsdag: pannbiff med löksky

Pannbiff med löksky, 4 personer:
600 gram köttfärs
1 ägg
3/4 dl ströbröd
1 dl mjölk
salt och peppar

Till lökskyn:
2 lökar
2 msk smör
2 tsk socker
1 msk vetemjöl
3 dl vatten
oxfond
salt och peppar

1. Sätt ugnen på 200 grader. Börja med att blanda ströbröd och mjölk. Låt blandningen stå i cirka tio minuter, tillsätt sedan köttfärsen, ägg, salt och peppar.
2. Forma köttfärsen till biffar och stek dem i smör så att de får fin färg. Lägg dem i en ugnsfast form och låt pannbiffarna bli genomstekta i ugnen.
3. Skiva löken och stek den i hälften smör hälften rapsolja. Tillsätt sockret och fräs kort. Strö sedan över mjölet och tillsätt vatten och fond. Låt såsen koka ihop.
4. Servera pannbiffen med skyn, kokt potatis och saltgurka eller gurksallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar