2011-11-09

Onsdag: danska frikadeller med kokt potatis och rödkål

Jag serverar frikadellerna med sås, dansk rödkål, kokt potatis och en sallad.

Frikadeller, 4 personer:
500 gram blandfärs eller fläskfärs av skinka
1 ägg
5 msk ströbröd
1 dl mjölk
salt
peppar

1.Börja med att blanda mjölk, ströbröd, salt och peppar. Tillsätt sedan färsen och blanda runt.
2. Forma lagom stora frikadeller och stek dem i hälften rapsolja och hälften smör tills frikadellerna fått fin färg och är genomstekta.
3. Vispa ur stekpannan med lite vatten, soja och rött vin. Vispa också ner lite redning, koka ihop och avsluta med att tillsätta lite kaffegrädde. Smaka av, tillsätt eventuellt lite honung.

1 kommentar:

  1. Man ska hålla sig borta från danskt fläskkött. Innehåller antibiotika (med risk för konsumenten att utveckla tex svamp eller att det uppstår multiresistenta bakterier, i konsumenten eller grisarna) samt att grisarna levt under vidriga förhållanden.

    //Svensk i Danmark

    SvaraRadera