2011-11-06

Måndag: kyckling i sötsur sås

Kyckling i sötsur sås, 4 personer:
3 kycklingfiléer
6 ananasskivor
1 burk bambuskott
1 broccoli
1 grön paprika
2 morötter
1 gul lök
1/2 dl rapsolja

1. Skär kyckligen i munsbitar och fräs den i oljan.
2. Skär grönsakerna i munsbitar, tillsätt dem och fräs ytterligare kort.
3. Avsluta med att skära ananasen i munsbitar och tillsätta dem, bambuskotten och den sötsura såsen. Hetta upp alltsammans och servera sedan med ris.

Sötsur sås:
2 msk socker
2 msk vitvinsvinäger
1 msk tomatpuré
2/3 dl apelsinjuice
1 msk soja
2/3 dl vatten
1 msk potatismjöl

1. Blanda alla ingredienserna utom potatismjölet i en kastrull och låt dem koka ihop i ca 5 minuter.
2. Blanda ut potatismjölet i lite kallt vatten och rör sedan ner det i såsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar