2011-10-02

Måndag: kycklinglårfilé med vindruvor, potatispuré, sallad

Kycklinglårfile med vindruvor, 4 personer:
800 gram kycklinglårfilé
2 msk smör
2 msk olivolja
3 msk mjöl
en stor kvist färsk rosmarin eller ett par kvistar färsk salvia
2 dl vitt vin
1 morot
1/2 stjälk selleri
400 gram druvor, vita eller blå
salt och peppar

1. Hetta upp olja och smör och stek kycklingen så att den får fin färg. Salta och peppra.
2. Pudra över mjölet och rör runt. Tillsätt rosmarin, morot och selleri (hela bitar) och vin. Täck med ett lock och tillaga kycklingen i ca 20 minuter. Tillsätt eventuellt lite vatten.
4. Halvera druvorna och ta bort kärnorna. Tillsätt dem och tillaga i ytterligare 10 minuter.
5. Servera kycklingen med lite sås och potatispuré.

Potatispuré:
10 potatisar
2,5 dl mjölk
2 msk smör
salt
vitpeppar

1. Skala potatisen och skär den i klyftor. Koka den mjuk.
2. Häll av vattnet och mosa potatisen med en potatispress. Tillsätt smör, salt och peppar.
3. Värm mjölken och tillsätt den. Rör runt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar