2011-10-07

Fredag: fiskgratäng med räkor

Fiskgratäng med räkor, 4 personer:
500 gram fiskfiléer, t ex spätta
(1 msk fiskfond)
1 näve färsk dill
2 dl kaffegrädde
2 tsk vetemjöl
1/2 dl vitt vin
1 st äggula
200 gram räkor
salt
svart- och vitpeppar

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smörj en ugnsfast form och placera fisken i den. Salta och peppra och tillsätt vinet.
3. Häll vin och grädde i en kastrull. Vispa ner mjölet under uppvärmning i ca 5 minuter. Tillsätt sedan äggulan och hälften av dillen.
4. Häll såsen över fisken och tillaga den i ugnen i ca 20 minuter.
5. Garnera gratängen med räkor och dill. Servera den med kokt potatis och en grönsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar