2011-09-15

Torsdag: soppa på svarta bönor med fetaost och gräddfil

Soppa på svarta bönor, 4 personer:
5 dl svarta bönor blötlagda över natten, eller 400 gram redan färdigkokta bönor
2 msk olivolja
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
12 dl grönsaksbuljong
lite spiskummin
lite torkad koriander
lite cayennepeppar
färsk koriander
gräddfil
fetaost

1. Hoppa över detta steg om du köpt färdigkokta bönor. Börja med att koka bönorna i ca 1 timme tills bönorna är mjuka.
2. Finhacka löken och vitlöken och fräs dem i olivoljan. Tillsätt kryddorna och fräs ytterligare kort.
3. Tillsätt bönorna och buljongen och låt koka i ca 5 minuter. Mixa soppan slät.
4. Servera varje portion med lite gräddfil, smulad fetaost och färsk koriander.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar