2011-09-13

Tisdag: risotto di pesce

Fiskrisotto, 4 personer:
4 dl risottoris
200 gram bläckfiskringar
200 gram räkor
200 gram vit fisk i bitar.
eventuellt några musslor
2 vitlöksklyftor
1 näve färsk persilja
1 morot
1 stjälk selleri
2 charlottenlökar
olivolja
1/2 burk krossade tomater
1 dl vitt vin
9 fiskbuljong

1. Skala räkorna.
2. Finhacka vitlök, lök, morot och selleri och fräs det och bläckfisken i olivolja.
3. TIllsätt riset och fräs kort. Tillsätt därpå tomat, vin och lite av buljongen. Rör runt. Tillsätt därpå buljongen vartefter den kokar in.
4. Tillsätt fisken när det återstår ca 5 minuter av koktiden (total koktid ca 18 minuter).
5. Avsluta med att tillsätt räkorna och persiljan. Servera omedelbart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar