2011-09-19

Måndag: falukorv i rödvinssås med potatispuré

Falukorv i rödvinssås, 4 personer:
800 gram falukorv
2 lökar
1 röd paprika
1 morot
lite timjan
2 msk olivolja
1 mozzarella
2 tomater
senap
chilisås (inte asiatisk)
1 dl riven ost, gärna lite smakrik
2 dl rött vin
1/2 tsk honung

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Skiva löken, paprikan och moroten och fräs dem kort i olivoljan. Tillsätt lite timjan. Rör ner ett par msk chilisås.
3. Snitta falukorven och lägg den sedan i en ugnfast form. Bred över chilisås och senap.
4. Skiva tomaterna och mozzarellan. Fyll varje snitt med en skiva tomat och en skiva mozzarella. Strö över den rivna osten.
5. Lägg grönsaksblandningen runt om falukorven. Tillsätt vinet. Tillaga falukorven i ca 25 minuter.
6. Servera falukorven med potatispuré.

Potatispuré:
10 potatisar
2,5 dl mjölk
2 msk smör
salt
vitpeppar

1. Skala potatisen och skär den i klyftor. Koka den mjuk.
2. Häll av vattnet och mosa potatisen med en potatispress. Tillsätt smör, salt och peppar.
3. Värm mjölken och tillsätt den. Rör runt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar