2011-04-04

Måndag: ugnsstekta grönsaker med grillad polenta

Polentan (tillagas enligt instruktioner på paketet) måste göras lite i förväg eftersom den måste stelna ordentligt. Då kan den skäras i bitar och sedan grillas.

Ugnsstekta grönsaker, 4 personer:
2 rödlökar
2 fänkål
2 zucchini
1 aubergine
1 gul paprika
1 röd paprika
1 hel vitlök
2 morötter (skalade)
rosmarin eller timjan
olivolja

1. Skölj grönsakerna och skär dem i drygt 1 cm tjocka skivor.
2. Häll lite olivolja i botten av en ugnsfast form och lägg i grönsakerna och vitlöksklyftorna med skalet kvar. Ringla över lite olivolja.
3. Tillaga grönsakerna i 200 grader i ca 10 minuter, vänd dem sedan och tillaga i ytterligare 15 minuter eller tills grönsakerna fått färg och är lagom mjuka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar