2011-03-24

Torsdag: palsternackssoppa med rostade valnötter, bruschetta

Palsternackssoppa, 4 personer:
600 gram palsternacka
1 gul lök
2 msk olivolja
1 potatis
1,2 liter kycklingbuljong
1 dl grädde
1 näve valnötter

1. Börja med att skiva löken och fräsa den gyllene i olivoljan i en kastrull.
2. Skala och skiva palsternackan och potatisen. Tillsätt kycklingbuljongen och koka i ca 5 minuter. Tillsätt grädden och koka ytterligare 5 minuter.
3. Mixa soppan slät.
4. Rosta valnötterna i en stekpanna och stöt dem i en mortel. Servera soppan toppad med fint skuren persilja, rostade valnötter, svartpeppar, olivolja och parmesanost.

Bruschetta med tomattopping:
1 paket körsbärstomater
1 näve färsk basilika
1-2 msk olivolja
salt
lantbröd
2 vitlöksklyftor

1. Börja med att sätta ugnen på 225 grader.
2. Skölj tomaterna och dela dem i 4 klyftor.
3. Riv basilikan och blanda ner den, olja och lite salt.
4. Skiva brödet och grilla det i ugnen tills det får färg.
5. Skala vitlöken och dra den över varje brödskiva så att brödet får en lätt smak av vitlök. Toppa det sedan med tomatblandningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar