2011-03-17

Torsdag: asiatisk kycklingsoppa

Asiatisk kycklingsoppa, 4 personer:
1 purjolök
10 champinjoner
2 vitlöksklyftor
4 limeblad
1 stjälk citrongräs
4 cm ingefära
1 röd chili
300 gram kycklingfilé
12 dl grönsaks- eller hönsbuljong
150 gram sockerärtor
1 ask körsbärstomater
1 näve färsk koriander

1. Börja med att skiva purjolöken (spara den ljusa delen) och vitlöken, champinjonerna, ingefäran och chilin. Fräs allt i lite rapsolja.
2. Tillsätt limeblad, citrongräs, buljong och kycklingfiléen skuren i munsbitar. Låt koka i ca 10 minuter.
3. Tillsätt nudlarna och sockerärtorna skurna i bitar och koka ytterligare några minuter.
4. Avsluta med att tillsätta halverade körsbärstomater och koriander.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar