2011-02-01

Onsdag: rotselleri med svampstuvning, tomater i ugn, sallad

Rotselleri med svampstuvning, 4 personer:
2 rotselleri a 500 gram styck
800 gram champinjoner
2 vitlöksklyftor
4 msk olivolja
salt
peppar
1 burk creme fraiche
1/2 msk soja
parmesanost
1 näve färsk persilja

1. Skär bort skalet och tvätta rotsellerin. Skär den i ca 1 cm tjocka skivor.
2. Förväll rotsellerin i ca 4 minuter i lätt saltat vatten. Rotsellerin är färdigförvälld när den är mjuk.
3. Tvätta champinjonerna och skär dem i bitar. Fräs dem tillsammans med vitlöken i olivoljan. Salta och peppra.
4. Tillsätt creme fraiche, salt, peppar och riven parmesanost. Servera stuvningen på rotsellerin och toppa med hackad persilja.

Provencalska tomater:
8 tomater
1 vitlöksklyfta
1 näve färsk persilja
1/2 tsk timjan
2 msk ströbröd
4 msk olivolja
salt
peppar

1. Skölj och skiva tomaterna.
2. Häll lite av olivoljan i botten av en ugnsfast form. Lägg tomatskivorna i formen. Tillsätt ströbrödet, jämt fördelat.
3. Finhacka vitlöken och tillsätt den, persilja, timjan, salt och peppar. Ringla över olivoljan. För en sötare smak nu på vintern då tomaterna inte smakar så mycket kan du också ringla över lite balsamvinäger.
4. Tillaga tomaterna i ugnen, 200 grader i ca 20 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar