2011-01-30

Måndag carne entomatada (mexikansk köttgryta)

Här är ett recept från min mexikanske svåger. Jag fuskar emellertid lite grann. Det är svårt att få tag i tomatillos som krävs i orginalreceptet. Därför använder jag en färdig Tomatillo- and green chilisås. Grytan äts med bönor och en tortilla. Det är lätt att koka egna bönor men kräver lite tid och planering. Bönorna ska först läggas i blöt. Koka mycket åt gången och frys in.

Carne entomatada, 4 personer:
400 gram kött, t ex lövbiff
2 msk olivolja eller majsolja
färsk chorizo
1/2-1 tsk oregano
1 1/2 lök
3 vitlöksklyftor
Tomatillo- and green chilisås (Santa Maria)
6 potatisar
1 näve färsk koriander
tortillas
svarta bönor (eller andra)

1. Börja med att skära köttet i munsbitar. Fräs det så att det får färg i oljan i en gryta.
2. Klyfta en lök och tillsätt den och oregano, fräs tills gyllene. Dra grytan åt sidan ett ögoblick.
3. Mixa den färdiga såsen med två vitlöksklyftor och en halv lök.
4. Skala potatisen och skär den i munsbitar. Tillsätt dem och såsen och låt koka ihop i ca 20 minuter.
5. Avsluta med att tillsätta koriandern.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar