2011-01-18

Onsdag: italiensk kalops

Glöm inte att blötlägga den torkade svampen ett par timmar före tillagning.

Italiensk kalops, 4 personer:
500 gram högrev utan ben eller grytbitar
2 msk smör
2 msk olivolja
2 msk mjöl
2 dl torkad Karl-Johansvamp eller 300 gram champinjoner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 burk hela tomater
2 dl gröna ärtor
1 lagerblad
3 dl köttbuljong
2 dl vitt vin
1 tsk socker
salt
svartpeppar

1. Skär köttet i bitar och bryn det i smöret och oljan. Lägg över köttet i en gryta och strö över mjölet. Blanda om.
2. Fräs svampen. Tillsätt skivad lök och vitlök och fräs ytterligare några minuter. Lägg sedan över svamp och lök i grytan. Salta och peppra.
3. Tillsätt tomat, ärtor, lagerblad, buljong, vin och socker och låt koka under lock i ca 45minuter.
4. Servera med bröd eller kokt potatis och en grönsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar