2010-12-08

Torsdag: tomatsoppa med ostravioli

Receptet på efterrätten med bananer kommer från Allt om Mat. Jag har inte prövat det tidigare.

Tomatsoppa med ostravioli, 4 personer:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 morot
1 röda paprikor
3 msk olivolja
salt och peppar
2 burkar hackade tomater
4 dl vatten eller grönsaksbuljong
1 paket färsk ostravioli
1 kruka basilika

1. Hacka löken och vitlöken, riv moroten och tärna paprikan. Fräs kort i olivolja. Salta och peppra.
2. Tillsätt tomaterna och vattnet och låt koka under lock i ca 10 minuter.
3. Tillsätt raviolin och koka ytterligare några minuter tills pastan är klar.
4. Servera soppan toppad med basilika.

Bananer med kokosmjölk och kolasmak:
2 dl kokosmjölk med minst 15% fett
1/2 dl strösocker
1/2 dl vit sirap
4 små bananer
1 msk smör
1 msk farinsocker
1 tsk mald ingefära
1 krm chilipulver
1 msk pressad lime- eller citronsaft
1/2 liter vaniljglass
1 msk kokos

1. Blanda kokosmjölk, socker och sirap i en vid kastrull. Koka såsen häftigt 5-10 minuter tills den börjar tjockna. Låt den svalna.
2. Skala och dela bananerna i bitar. Stek dem i smör på svag värme i en stekpanna. Krydda med farinsocker, ingefära, chili och limesaft.
3. Servera bananerna med vaniljglass och kokoskolasåsen.
Strö kokos över glassen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar