2010-12-07

Tisdag: torskgryta "alla vicentina"

Baccalà alla Vicentina är en rätt från staden Vicenza i Veneto med anor från 1400-talet. Baccalà är norsk torkad kabeljo, som vår torkade långa från Västkusten. Kvällens middag är emellertid en variant av den äkta rätten.

Torskgryta alla vicentina:
600-800 gram torskfilé
1 gul lök
1 purjolök
3 msk olivolja
4 sardeller
2 dl vitt vin
4 dl mjölk
salt
peppar
1 näve färsk persilja
polenta

1. Finhacka löken och skiva purjolöken. Fräs dem gyllene i olivoljan.
2. Tillsätt sardellerna.
3. Tillsätt vinet, koka upp.
4. Tillsätt mjölken och koka upp. Låt koka i några minuter.
5.Lägg i torsken och låt sjuda tills den är färdig.
6. Servera fisken med polenta eller kokt potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar