2010-10-04

Tisdag: fiskkakor med ris och sallad

Servera en sallad på gröna blad, riven morot, fint skuren gurka och tunt skivad purjolök till fisken.

Fiskkakor, 4 personer:
400 gram sej
2 charlottenlökar
1 ägg
1 msk potatismjöl
1 msk vetemjöl
lite pressad limesaft
2-3 msk mjölk eller grädde
1/2-1 msk hackad ingefära
lite färsk koriander
salt
peppar
1 msk rapsolja

1. Skär fisken i mindre bitar.
2. Mixa alla ingredienserna utom mjölken till en slät smet. Häll i mjölken lite vartefter tills du får en bra konsistens på smeten som det går lätt att forma kakor av.
3. Stek fiskakorna i rapsoljan.
4. Servera fiskburgarna med ris, sallad och kanske lite sweet chilisås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar