2010-09-09

Torsdag: köttsoppa, hallon och jordgubbar med vispad grädde

Det finns fortfarande färska jordgubbar och hallon. Det äter vi till efterrätt med lite vispad grädde som jag blandat florsocker och citron i.

Köttsoppa, 4 personer:
500 gram högrev
14 dl vatten
1 tsk salt
5 svartpepparkorn
(1 litet lagerblad)
1 näve färsk timjan
2 morötter
1 gul lök
1 stjälk selleri
1 palsternacka
4 potatisar
1 näve färsk persilja




1. Lägg köttet i en kastrull och tillsätt vattnet, salt, peppar, lagerblad, timjan, lök och en morot. Koka upp och skumma av. Låt köttet koka i ca 45 minuter.
2. Ta upp köttet och sila buljongen (häll inte bort den!). Skär köttet i munsbitar.
3. Skala potatisen, den andra moroten och palsternackan och skär dem och sellerin i munsbitar.
4. Koka upp buljongen igen och tillsätt grönsakerna och köttet och koka i ca 10 minuter eller tills potatisen mjuknat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar