2010-08-23

Tisdag: fisk i ugn med örter och citrussmak, ugnsstekt potatis

Fisk i ugn, 4 personer:
600 gram fisk, t ex sejfilé
4 msk olivolja
1 näve färsk timjan
1 näve färsk persilja
1 vitlöksklyfta
1 bit purjolök
1/2 citron
1/2 apelsin
salt
peppar
små färskpotatisar

1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg potatisen i en smord form, salta och peppra. Stek potatisen i ca 25 minuter.
2. Finhacka timjan, persilja, vitlök och purjolök.
3. Skär fisken i mindre bitar och lägg sedan bitarna bland potatisen. Sänk värmen till 175 grader. Toppa fisken med örtblandningen. Salta och peppra. Tillsätt pressad citron- och apelsinsaft.
4. Tillaga rätten i ca 15 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar