2010-05-28

Fredag: räkfyllda spättafiléer, pressad potatis, sallad

Räkfyllda spättafiléer, 4 personer:
600 gram spättafiléer
150 gram skalade räkor
1 purjolök
1 röd paprika
3 msk rapsolja
1 msk vetemjöl
saften av 1/2 citron
salt
peppar
1,5 dl vitt vin
1,5 dl grädde
1/2 fiskbuljongtärning
1 näve färsk persilja

1. Börja med att skiva purjolöken och paprikan och fräs dem lätt i rapsoljan. Sikta över mjölet och rör om. Pressa över citronsaften.
2. Tillsätt vin, grädde och fiskbuljong och låt koka ihop ett par minuter. Salta och peppra.
3. Fyll spättafiléerna med räkor och rulla ihop dem. Sjud dem sedan i såsen under lock i ca 5 minuter eller tills fisken är färdig.
4. Avsluta med att strö över persiljan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar