2010-04-20

Tisdag: torsk med apelsinsky och ruccolasallad med kikärtor och fänkål

Torsk med apelsinsky, 4 personer:
4 ryggfiléer av torsk
½ dl mjöl
salt
svart- och vitpeppar
2 msk smör
2 msk olivolja
saften av 2 apelsiner
1 kruka kruspersilja

1. Vänd torskfilén i mjölet. Hetta upp 1 msk smör och 1 msk olivolja och stek torsken i ett par minuter på varje sida. Salta och peppra. Lägg torsken åt sidan.
2. Hetta upp resterande smör och olivolja och stek persiljan hastigt så att den blir lite knaprig. Lägg persiljan på fisken.
3. Pressa saften av två apelsiner och hetta upp den i stekpannan och låt den koka i något. Servera torsken med salladen.

Sallad:
1 tråg med ruccola
1 burk kikärtor (skölj dem före användning)
1 liten fänkål
olivolja
1 msk vit balsamvinäger

1. Börja med att skiva fänkålen tunt tunt. Lägg den i botten av en salladsskål och häll på ett par msk olivolja och 1 msk vit balsamvinäger, salta och peppra. Blanda och låt fänkålen dra åt sig av dressingen. Tillsätt kikärtorna efter ett tag och ruccolan precis före servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar