2010-04-27

Tisdag: laxfilé, peperonata, sallad

Laxfilé i ugn, 4 personer:
800 gram färsk lax
några kvistar färsk rosmarin
salt
vit- och svartpeppar

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Krydda laxen och lägg den på en bit ugnsfolie i en ugnsfast form.
3. Tillaga laxen i ca 20 minuter.

Peperonata, 4 personer:
3 potatisar
3 röda paprikor
1 gul paprika
2 stjälkar selleri
1 näve svarta oliver
3 msk olivolja
2 1/2 msk vitvinsvinäger
1- 1 1/2 msk socker
cayennepeppar
1 näve färsk persilja

1. Börja med att skala potatisen och skära den i munsbitar. Fräs den under lock i olivoljan. Det tar längst tid för potatisen att bli färdig, ca 15 min.
2. Skölj och skär paprikan i mindre bitar, skiva sellerin (1/2 cm tjocka skivor) och löken. Tillsätt dem, oliver och cayennepeppar och låt fräsa under lock till en början. Det kan eventuellt behövas lite vatten.
3. När potatisen börjar bli färdig tillsätts vinäger och socker. Låt det koka in och avsluta med att tillsätt persiljan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar