Till den här såsen passar det bra med en kort ihålig pasta, t ex tortiglioni, rigatoni eller penne.
Tortiglioni med aubergine, ingredienser 4 personer:
500 gram pasta
1 stor aubergine
3 vitlöksklyftor
1 burk hackade tomater
1/2-1 tsk socker
4 msk olivolja
1 näve färsk basilika
parmesan- eller pecorinoost
1. Börja med att skölja auberginen och skära den i små munsbitar. Skala och skiva vitlöken. Fräs aubergine och vitlök i en stekpanna med lock. Rör om då och då. Auberginen ska bli mjuk och gyllene.
2. Tillsätt tomaten och sockret efter ca 15 minuter och låt koka ihop i 15-20 minuter. Tillsätt eventuellt lite vatten.
3. Avsluta med att tillsätta basilikan och blanda såsen med den nykokta pastan. Servera med riven parmesan eller pecorinoost.
2010-04-27
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar