2010-04-02

Fredag: laxgryta

Jag använder inte fiskbuljong i denna gryta men om du vill ha en tydligare fisksmak kan du ha i 1/2 tärning fiskbuljong eller lite fond.
Laxgryta, 4 personer:
500 gram lax
1/2 gul lök
1/2 purjolök
2 vitlöksklyftor
1 fänkål
3 potatisar
3 msk olivolja
3 dl vitt vin
1 burk hela skalade tomater
1 näve svarta eller gröna oliver
1 näve dill
1 näve persilja
salt
vit- och svartpeppar

1. Skär samtliga grönsaker i bitar och fräs dem i olivoljan.
2. Tillsätt vinet, tomaterna med tomatspadet, oliverna och nästan all persilja och dill. Salta och peppra. Koka upp och låt koka i ca 5 minuter.
3. Skär laxen i munsbitar och tillsätt dem, låt sjuda i ca 5 minuter.
4. Avsluta med att tillsätta resterande dill och persilja. Servera grytan med bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar