2010-03-08

Tisdag: forell med peperonata

Peperonata kan tillagas på olika vis men huvudingrediensen är paprika. Jag gör ofta, som i kväll, en variant med både zucchini och potatis i. Många av mina italienska vänner skulle nog såga det totalt men det blir faktiskt bra.

Ugnsstekt forell:
4 portionsforeller
färsk eller torkad rosmarin
4 vitlöksklyftor
salt
1 citron

1. Skölj forellerna och torka dem. Placera dem i en ugnsfast form. Lägg en kvist rosmarin och en klyfta vitlök i varje forell. Salta med grovt salt ovanpå fiskarna. Se till att saltet inte hamnar i fisken.
2. Tillaga fiskarna i 175 grader varm ugn i ca 20 minuter. Fiskarna är klara när skinnet går att lyfta bort utan problem.
3. Servera fisken med en riktigt god olivolja, lite citronsaft och peperonatan.

Peperonata, ingredienser 4 personer:
2 potatisar
2 röda paprikor
2 gula paprikor
1 stjälk selleri
2 vitlöksklyfor
1 zucchini
1 gul lök
1 näve svarta oliver
3 msk olivolja
2 1/2 msk vitvinsvinäger
1- 1 1/2 msk socker
cayennepeppar
1 näve färsk persilja

1. Börja med att skala potatisen och skära den i munsbitar. Fräs den under lock i olivoljan. Det tar längst tid för potatisen att bli färdig, ca 15 min.
2. Skölj och skär paprikan i mindre bitar, skiva sellerin (1/2 cm tjocka skivor) och vitlöken. Tillsätt dem och låt fräsa under lock till en början.
3. Halvera och klyfta löken och dela och skiva zucchinin. Tillsätt dem och oliverna, fräs runt.
4. Tillsätt vinäger, socker och cayennepeppar. Låt det koka in och avsluta med att tillsätta persiljan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar