2010-03-11

Fredag: tagliatelle med rökt lax

I receptet nedan använder jag kaffegrädde. Det gör jag eftersom matlagningsgrädde till skillnad från kaffegrädden innehåller karragenan (förtjockningsmedel), typiskt onödigt.

Tagliatelle med rökt lax, 4 personer:
500 gram tagliatelle
200 gram rökt lax
2 charlottenlökar
2/3 stjälk selleri
2 msk olivolja
1 dl gröna ärtor
1 msk tomatpuré
1/2 dl vitt vin
1-1,5 dl kaffegrädde
svart- och vitpeppar
1 näve färsk persilja

1. Koka upp pastavattnet.
2. Finhacka löken och sellerin och fräs dem i olivoljan. Tillsätt tomatpuréen och fräs ytterligare kort.
3. Tillsätt vinet, grädden och ärtorna och låt koka ihop under någon minut.
4. Tillsätt laxen skuren i bitar och peppar. Vänta tills laxen är varm. Blanda sedan såsen med den nykokta pastan och persiljan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar