2010-02-03

Onsdag: tagliatelle med broccoli

Jag har inte ätit pasta på flera dagar så jag bara måste ha det idag. Det blir tagliatelle med broccoli och ostsås.

Tagliatelle med broccoli, ingredienser 4 personer:
500 gram tagliatelle
2 broccoliknippen
vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 1/2 dl kaffegrädde
100 gram lagrad grevé (eller annan smakrik ost)
2 äggulor
1 paket körsbärstomater
peppar
parmesanost

1. Skölj broccolin och dela den i mindre bitar utan att ha sönder blomman. Använd även den övre delen av stjälken som inte är så grov.
2. Skala vitlöken och lägg den i en stekpanna tillsammans med olivoljan. Hetta upp oljan och låt vitlöken fräsa sig gyllene. Ta sedan bort den och ta stekpannan från värmen.
3. Tillsätt kaffegrädde och riven grevé och värm försiktigt så att osten smälter. Låt det svalna något.
4. Vispa till äggulorna i en bunke, tillsätt rikligt med peppar och ostsåsen under omrörning.
5. Koka pastan. När det återstår ca 4 minuter av koktiden tillsätter du broccolin, (nästan omgående om du använder tagliatelle som inte behöver koka särskilt länge).
6. Blanda pastan och broccolin med ostsåsen. Tillsätt halverade körsbärstomater och servera med mycket parmesanost. Jättegott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar