2010-02-05

Fredag: rimmad lax med dillstuvad potatis

Köp lax i lös vikt, det är stor skillnad i smak. Lax i vacuumförpackning använder jag bara till laxpudding. Jag serverar lätt förvälld bladspenat till laxen med lite pressad citron och olivolja.

Dillstuvad potatis, ingredienser 4 personer:
8 potatisar
1 msk smör
1 1/2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
salt
vitpeppar
1 näve färsk dill

1. Skala potatisen och skär den i tunna skivor. Koka den och häll sedan av vattnet.
2. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Rör ner mjölet. Tillsätt mjölken och värm den. Rör ofta så att det inte bränns vid. Låt såsen koka i 3 minuter.
3. Tillsätt potatisen och rör runt. Avsluta med att tillsätta dill och vitpeppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar