2010-01-21

Torsdag: grön ärtsoppa, chevretoast

Kvällens soppa passar också utmärkt som förrätt. Toppa då varje portion med lite krutonger.

Grön ärtsoppa, ingredienser 4 personer:
1 kg djupfrysta ärtor
1 gul lök
1 morot
2 potatisar
ca 1,5 liter vatten
(1 hönsbuljongtärning)
1/2-1 dl portvin
salt
peppar

1. Skala och dela löken, moroten och potatisarna i mindre bitar. Lägg dem och ärtorna i en kastrull och häll på vattnet. Tillsätt eventuellt en buljongtärning.
2. Koka grönsakerna i ca 15 minuter eller tills potatisen och moroten är mjuka. Använd en stavmixer för att mixa soppan slät.
3. Tillsätt salt, peppar och portvin.

Chèvretoast:
4 skivor gott vitt bröd
4 skivor chèvreost, ca 1 cm höga.
flytande honung
rucola

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Placera en skiva chèvre på varje brödbit.
3. Gratinera brödskivorna i ugnen i ca 5 minuter eller tills osten fått färg och börjat mjukna.
4. Servera toasten toppad med rucola och lite ringlad honung.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar