2010-01-18

Tisdag: laxfilé med kikärts- och spenatsallad, vitlöksbröd

Lax med kikärts- och spenatsallad, ingredienser 4 personer:
800 gram laxfilé
salt
peppar
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
cayennepeppar
1 paket färsk spenat
1 burk kikärtor
1 tsk honung
saften av 1 lime eller citron

1. Sätt ugnen på 200 grader. Salta och peppra på laxen. Tillaga laxen i ugnen i ca 20 minuter.
2. Halvera och skiva rödlöken.
3. Skala vitlöken och hetta upp den i olivoljan så att oljan får smak av vitlöken. Ta sedan bort vitlöken.
4. Skölj kikärtorna och torka dem. Lägg dem i den heta oljan och fräs kort. Tillsätt rödlöken och fräs ytterligare ett par minuter tills löken mjuknar. Tillsätt honungen och rör runt. Låt kikärtorna svalna något.
5. Avsluta med att blanda ner spenaten och att pressa lime eller citron över kikärtorna.

Vitlöksbröd:
1 baguette, delad på längden och skuren i bitar
smör
2 vitlöksklyftor

1. Pressa vitlöken över brödskivorna.
2. Hyvla lite smör över varje skiva.
3. Rosta brödet under grillen i ugnen, 250 grader, i några minuter tills brödet fått lite färg.

2 kommentarer:

  1. Det var ju så himla gott så nu ska jag testa det på barnen också :-)!
    Kram Maria

    SvaraRadera
  2. Vad glad jag blir! Kram Cecilia

    SvaraRadera