2009-12-13

Måndag: falafel med tomatsalsa, sallad och bröd

Ikväll blir det vegetariskt. Till brödet gör jag en röra med keso, lite olivolja, svartpeppar och salt.

Falafel, ingredienser 4 personer:
2 burkar kikärtor à 400 gram
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 näve färsk persilja
1 tsk salt
1 tsk spiskummin
svartpeppar
1 ägg
2 msk maizena

1. Häll bort vattnet från kikärtorna och skölj dem.
2. Dela löken i mindre bitar. Lägg samtliga ingredienser utom äggen i en bunke och mixa till en slät smet.
3. Vänd ner äggen och forma smeten till runda biffar ca 1 cm höga.
4. Hetta upp oljan och stek biffarna i några minuter på varje sida.
5. Servera med tomatsalsa, en stor sallad och ett gott bröd.

Tomatsalsa:
1 burk hackade tomater
1 liten grön paprika
1/2 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
cayennepeppar
1 msk vinäger
1-1 1/2 tsk socker
1/2 tsk salt

1. Finhacka löken och vitlöken. Skär paprikan i små bitar. Fräs lök och paprika i oljan.
2. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka ihop i ca 20 minuter.

2 kommentarer:

  1. Tyvarr inte sa lyckat nar jag gjorde Falafeln. Vad ar viktigt att tanka pa ? Gjorde dock morotssoppan som var utsokt.

    SvaraRadera
  2. Hej! Synd att falafeln inte blev bra. Var det smaken eller konsistensen. Kanske kan du prova med ytterligare ett ägg eller lite mer olja. Jag kan hålla med om att det kan vara svårt att få falafeln att hålla ihop. Hälsningar Cecilia

    SvaraRadera