2009-11-18

Onsdag: kronärtskocka, spaghetti all'amatriciana

Idag börjar vi middagen med kronärtskocka. Bryt av stjälken och lägg dem i en stor kastrull, täck med vatten och tillsätt lite salt. Kronärtskockorna ska koka i ca 45 minuter. Prova att dra loss ett blad. När det lossnar utan problem är kronärtskockan färdig. Rör ihop lite smör, salt och saften av en 1/2 citron och servera till kronärtskockan.

Spaghetti all'amatriciana, ingredienser 4 personer:
150 gram rökt sidfläsk eller bacon
1 gul lök
2 msk olivolja
cayennepeppar
1 burk hackade tomater
1/2-1 tsk socker
pecorino- eller parmesanost

1. Koka upp pastavattnet.
2. Skär sidfläsket i mindre bitar. Stek dem i lite olja. Hacka löken och tillsätt den. Fräs tills löken är mjuk. Tillsätt cayennepeppar.
3. Tillsätt tomat och socker, låt koka ihop.
4. Blanda såsen och spaghettin, tillsätt lite pecorinoost och servera.

Spaghetti all'amatriciana kommer från den lilla staden Amatrice (öster om Rom) i landskapet Abruzzerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar