2011-05-18

Onsdag: wokad schnitzelkött med bambuskott, nudlar

Servera nudlar till woken.
Wokad schnitzelkött, 4 personer:
500 gram fläskschnitzel
4 hela skalade tomater (skålla själv eller använd hela tomater på burk)
1 burk bambuskott
4 vårlökar eller 1 purjolök
4 msk rapsolja
1 vitlöksklyfta
1 tsk
1 näve cashewnötter
sesamolja
3/4 dl sherry
4 msk soja
1/2 tsk socker

1. Skär köttet i munsbitar och lägg det i en skål. Tillsätt sherry, soja, socker och pressad vitlök. Rör om och låt stå minst 20 minuter.
2. Ta upp köttet ur marinaden men spara den.
3. Hetta upp oljan i en wok och fräs köttet.
4. Tillsätt vårlöken skuren i bitar och fräs hastigt.
5. Avsluta med att tillsätt tomater skuren i bitar, bambuskott och cashewnötter. Fräs någon minut och tillsätt därpå marinaden och låt koka in i någon minut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar