2011-04-14

Soppa: spenatsoppa

Tomat- och mozzarellasallad, 4 personer:
8 tomater
2 mozzarella
1 påse rucola
olivolja
balsamvinäger
salt
peppar

1. Skölj och torka rucolan. Lägg den på ett fat.
2. Skölj och skiva tomaterna och skiva mozzarellan. Varva tomat och mozzarella på rucolan. Ringla över lite olja och vinäger. Salta och peppra.

Spenatsoppa, 4 personer:
500 gram djupfryst spenat
1 potatis
1 gul lök
1 morot
2 msk vetemjöl+1 dl vatten
12 dl grönsaksbuljong
salt
peppar
olivolja
4 ägg

1. Börja med att koka äggen.
2. Finahacka löken och riv potasien och moroten. Fräs dem i olivoljan.
3. Tillsätt spenaten och buljongen och låt koka i ca 10 minuter.
4. Rör ut mjölet i vattnet, red soppan och låt sjuda ytterligare 5 minuter.
5. Servera soppan med hårdkokt ägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar